La Vida dels Jocs i les Joguines

Imagen de cabecera
Ikusi bideoa
finantzatua 08 / 02 / 2019
Aldi berean finantzatuta!
Jasota
$ 4,197
Gutxienekoa
$ 3,582
Hobeezina
$ 8,467
76 Aldi bereko finantzakideak

Proiektu honi buruz

Dóna suport a la 1a campanya d'alternatives de consum i prevenció residus de les joguines!

Beharrak Eginkizuna Gutxienekoa Hobeezina
Vídeo del crowdfunding
Per poder fer la campanya i arribar a més famílies! Aquest vídeo l'hem fet les treballadores d'Espai Ambiental Cooperativa i la Mariona de Wáitala, amb tot l'amor del món.
$ 868
Feines de gestió del crowdfunding
El crowdfunding té una feina de disseny i creació del vídeo afegida a la feina intrínseca de la campanya de sensibilització, com el manifest i la feina de les treballadores d'Espai Ambiental Cooperativa que no s'ha subvencionat per part de l'Ajuntament de Barcelona i que per tant nosaltres hem finançat per avançat.
$ 2,171
Gestió d'enviaments, % per al Banc i per Goteo
Amb aquests diners pagarem la gestió dels enviaments, l'1% del Banc (Triodos) i el 4% a Goteo.
$ 543
Disseny de la web i manifest de lavidadelesjoguines.org
Disseny web per a la campanya amb un manifest, una guia, tallers, punts informatius, etc..
$ 2,280
Dibuixos i maquetació del conte de la Tom
La Noemí de l'Hospital de les Joguines i la Paula d'Espai Ambiental Cooperativa i l'Associació Dekimba, han realitzat un conte. La Tom va a l'Hospital de les Joguines. Han creat el contingut, els dibuixos i la maquetació. És imprescindible arribar a més infants!
$ 1,303
Beharrak Materiala Gutxienekoa Hobeezina
Edició i impressió del conte La Tom va a l'Hospital de les joguines.
Per poder explicar a moltes persones el projecte caldrà imprimir el conte. Tot això ho farem gràcies a vosaltres! 300 exemplars
$ 1,303
Guztira $ 3,582 $ 8,467
Nahitaezkoa
Gehigarria

Informazio orokorra

LA VIDA DELS JOCS I DE LES JOGUINES és una campanya d'Espai Ambiental Cooperativa, iniciada al 2017, que té per objectiu donar a conèixer a les famílies les alternatives del consum de joguines i prevenció de residus a Catalunya i arreu del món, i que així esdevinguin consumidores responsables i sostenibles, a través d'un manifest, tallers i punts informatius. Aquest projecte es centra actualment a la ciutat de Barcelona, però pretèn convertir-se en referent a tota Catalunya.

Durant la realització dels tallers de sensibilització i reparació de joguines, vam detectar la necessitat d'una activitat adreçada als infants més petits, en forma de conte, i d'aquesta manera poder compartir amb ells tota aquesta informació. I així va néixer el conte La Tom va a l'Hospital de les Joguines, una osseta de peluix que ha viscut moltes aventures i té moltes ganes de compartir-les amb els nens i les nenes. Està creat per la Noemí, doctora de l'Hospital de les Joguines i la Paula Ramos, d'Espai Ambiental Cooperativa i l'Associació Dekimba.

La recaptació dels fons va destinada al suport a la creació de la campanya i a l'edició del conte, que ens ajuda a descobrir el valor i la màgia que amaguen les joguines amb molta història. Un conte que ajuda a comprendre que les joguines, més enllà de l'ús que en fem, tenen una vida molt més llarga i, a vegades, una petita reparació gaudir molts anys més de la joguina!

També hem volgut donar suport a Alquiler de Juguetes, a Juguetes la Shimia i a Nonaina Nadons: tres petites inciatives responsables de joguines. Es dóna l'oportunitat de llogar i comprar les seves joguines amb descompte a través del nostre crowdfunding.

Més informació a:
www.lavidadelesjoguines.org
IG: @zerowastetoys #zerowaste #zerowastoys #plasticfree
Tw: @lavidajoguines #lavidadelesjoguines

Oinarrizko ezaugarriak eta helburuak

LA VIDA DELS JOCS I DE LES JOGUINES és un campanya que té com a objectius:

 • Promoure un canvi en el model de consum de joguines, incentivant el bon manteniment i la reparació, sensibilitzant.
 • Donar a conèixer totes les alternatives de consum responsable que existeixen en relació a les joguines i els jocs, com ara totes les que expliquem a la nostra web, lavidadelesjoguines.org: reduir, compartir, intercanviar, demanar peces de recanvi, llogar joguines, regalar. experiències immaterials, comprar -en última instància- de segona mà, o bé comprar-les amb valors ecosocials (comerç just o ecològiques).
 • Dotar a les famílies de coneixements bàsics per poder dur a terme petites reparacions.

Els objectius del conte de La Tom va a l'Hospital de les Joguines són:

 • Donar a conèixer, entre els infants més petits, l'opció de la reparació de joguines per allargar-los la vida.
 • Facilitar que les famílies amb infants petits participin i estimin el projecte i comprenguin que un altre consum dels jocs i les joguines és possible.
img-0750.jpg img-743.jpg

Zerk bultzatzen zaitu eta zeini zuzenduta dago proiektua

El consumisme imperant a les societats occidentals ha arribat a tots els àmbits i sectors, intentant reduir la vida de les persones al consum, alhora que malmet el planeta i el medi ambient per l'absurdament alt consum de recursos i creació de residus. A més, lluita cada dia per acabar amb altres maneres de consum, més sostenibles i socialment més justes, com l'intercanvi o la reparació.

Els infants no són una excepció i, des de fa ja anys, són un dels grups de consum que més interessen a les grans empreses, que dediquen gran quantitat de diners, recursos i esforços en fer-los seus i introduir-los també en la dinàmica del consum sense fre.

Actualment, els infants conviuen amb tantes joguines que es fa difícil generar un vincle amb elles, cuidar-les i valorar-les. Les joguines sovint són descartades amb molta facilitat, reduint significativament la seva vida útil i generant un volum de residus considerable. Aquests residus són molt difícils de reciclar fet que causa que gairebé sempre acabin a la incineradora.

Per aquest motiu, el projecte desenvolupa tallers de reparació de joguines i, amb l'edició del contede LA TOM, volem convidar a participar a les famílies amb infants més petits que, per motius de seguretat i adequació pedagògica, encara no poden participar en els tallers de reparació de joguines.

Volem aprofitar el gran poder transmisor i transformador dels contes perque la infància construeixi un món ple d'alternatives de consum sostenibles!

img-702.jpg img-20171213-121716-resized-20171218-100049520.jpg

Aldez aurreko esperientzia eta taldea

Espai Ambiental Cooperativa porta des del 2012 gestionant una campanya sobre intercanvi de jocs i joguines a la ciutat de Barcelona: El “Renova les teves Joguines”, amb uns 30 punts d’intercanvi arreu de la ciutat.

Com a complement a aquesta campanya, i per aprofundir en el consum responsable de joguines, va sorgir el projecte “La Vida dels Jocs i les Joguines ”, que té dos objectius: el primer és sensibilitzar sobre el consum responsable de jocs i joguines (compra responsable, formes alternatives de consum –desmaterialització, intercanvi, lloguer de joguines, etc.), i el segon és crear ocupació a través de tallers de conscienciació, reparació i creació de joguines dels propis infants, juntamentamb activitats de caire informatiu i venda d’algunes joguines reparades.

Les joguines que hem reparat als tallers del projecte “La Vida dels Jocs i les Joguines” provenen principalment de la Fundació Engrunes, dels Punts Verds (recollida per part de Formació i Treball), i de les mateixes famílies participants.

També hem venut joguines a la Fira de Consum Responsable de Nadal de la Plaça Catalunya, amb l’Associació Tapis (amb el projecte Fil a l’Agulla) de Vic i fem tàndem amb l’Hospital de les Joguines, un petit projecte d’una maquetista que té un taller “artesanal” al barri de Gràcia (Barcelona) de reparació de joguines.

El passat 8 de novembre vam ser guanyadores del premi a la categoria empresa, per aquest projecte, a la 1a Edició del Premi #Rezero 2018.

img-806.jpg dddddddddddddddddd.jpg

Giza konpromezua

Objetivos de Desarrollo Sostenible

 • Educación de calidad

  Garantizar una educación inclusiva, equitativa y de calidad y promover oportunidades de aprendizaje durante toda la vida para todos

 • Ciudades y comunidades sostenibles

  Lograr que las ciudades y los asentamientos humanos sean inclusivos, seguros, resilientes y sostenibles

 • Producción y consumo responsables

  Garantizar modalidades de consumo y producción sostenibles