SALVEM EL BOSC DE VOLPELLERES

Imagen de cabecera
Ikusi bideoa
 • Ubicación Bosc de Volpelleres, Carrer d'Alfons d'Aragó, Sant Cugat del Vallès, España
finantzatua 28 / 08 / 2022
Aldi berean finantzatuta!
Jasota
$ 5,350
Gutxienekoa
$ 4,998
Hobeezina
$ 7,436
98 Aldi bereko finantzakideak

Eman $ 16

Mosaic recopilació fauna i vegetació del bosc

Agraïm la vostra col.laboració solidària i com a recordatori us oferim un mosaic d'imatges del bosc. Un treball sobre el terreny amb captura d'imatges de fauna i de vegetació tal com encara es troben al bosc de Volpelleres. És una imatge mural d'alta qualitat, que podreu descarregar online.

> 08 Aldi bereko finantzakideak

Eman $ 27

Calendari 2023 amb fotografies de fauna i vegetació del bosc

Agraim la vostra col.laboració solidària amb aquest calendari tan especial. Les imatges del calendari 2023 són de les fotografies de fauna i vegetació en alta qualitat i realitzades al mateix bosc. El calendari complet, amb una pàgina per mes, es podrà descarregar online.

> 34 Aldi bereko finantzakideak

Eman $ 53

Litografia d'autor amb una imatge recreada del bosc

Moltes gràcies per la vostra contribució i solidaritat. Com a testimoni, us oferim una litografia amb una imatge pròpia del bosc en A4, numerada i signada per l'autora, en paper reciclat de 300 g. S'envia per correu postal a l'adreça que s'especifiqui, si no s'indica una altra via. Aquí un exemple.

> 10 Aldi bereko finantzakideak

Eman $ 80

Objecte d'artesania d'autor amb elements vegetals simbòlics del bosc

Moltes gràcies per la vostra col.laboració. Volem agrair la vostra solidaritat amb aquesta (models diferents) peça d'artesania amb detall de la vegetació del bosc. S'envia sota embalatge protegit i per correu normal a l'adreça indicada, si no s'especifica una altra via. Aquí uns exemples.

> 08 Aldi bereko finantzakideak

Eman $ 106

Lot d'autor, amb una litografia del bosc i una peça de ceràmica amb elements vegetals

Moltes gràcies per la vostra solidaritat i aquesta col.laboració econòmica tan important. En agraïment, us oferim un lot amb els dos elements especificats anteriorment. Enviament postal sota embalatge protegit a l'adreça que s'especifiqui i si no s'indica una altra via.

> 02 Aldi bereko finantzakideak

Eman $ 159

Lot complet, amb peça de ceràmica, litografia, calendari i mosaic d'imatges del bosc

Moltes gràcies per manifestar-nos el vostra incondicional suport i solidaritat. Ens plau poder-vos oferir un lot complet, amb els quatre elements anteriors. Una litografia i una peça de ceràmica d'autor amb elements del bosc, que s'envia per correu postal a l'adreça que s'especifiqui i si no s'indica una altra via. A més es proporciona l'enllaç i codi per a descarregar-se el calendari i el mural mosaic amb imatges de fauna i vegetació del bosc.> 03 Aldi bereko finantzakideak

Proiektu honi buruz

Evitem unes obres que destruirien un ecosistema forestal únic.

Beharrak Eginkizuna Gutxienekoa Hobeezina
Serveis professionals de les advocades i advocats
Inclou 21% IVA i correspon al 50% de les tarifes habituals per iniciar i tirar endavant el recurs contenciós davant els tribunals de Barcelona. Ens beneficiem de justícia gratuïta, però la situació actual és d'urgència i, com que demanem mesures cautelars, necessitem recursos addicionals per tenir més possibilitats.
$ 3,856
Serveis professionals artístics
Col.laboració voluntària a nivell de creació d'obres artístiques (recompenses) realitzades per una artista veïna del bosc de Volpelleres. Es calcula un cost (voluntari) de 24 hores a 20 €/h.
$ 510
Serveis professionals d'advocacia addicionals
Inclou 21% IVA i correspon al 50% de les tarifes habituals per iniciar i tirar endavant un nou recurs com a defensa, en previsió de més recursos i de la defensa dels que inicïi el propi Ajuntament. Els costos suposarien la meitat dels anteriors.
$ 1,928
Beharrak Materiala Gutxienekoa Hobeezina
Materials per a la confecció i entrega de les recompenses
Materials com les ceràmiques, litografies i embalatges. Inclou IVA i costos d'enviament (correus).
$ 771
Beharrak Azpiegitura Gutxienekoa Hobeezina
Gestió Goteo.org i costos bancaris
5% gestió Goteo.org i 2%, aprox. dels enviaments dineraris.
$ 371
Guztira $ 4,998 $ 7,436
Nahitaezkoa
Gehigarria

Informazio orokorra

Què volem salvar i que està a punt de ser destruït si no fem res?

A Sant Cugat del Vallès, Barcelona, existeix un fragment forestal, el bosc de Volpelleres, amb una gran biodiversitat, pròpia d'un bosc natural i no pas d'un parc urbà, com se l'ha qualificat des del consistori.

És un pulmó urbà, únic i singular, amb més de 40 espècies d'ocells, amb teixons, guineus, senglars, rèptils, amfibis… Un racó de pau on poder gaudir de la natura i on encara s’escolten amb força els cants dels ocells, entre els sorolls de les vies interurbanes, trens, grues, excavadores i formigoneres.

Està situat al barri de Volpelleres, en ple procés de nova edificació i, malgrat l'existència de solars sense construir, l'Ajuntament vol edificar una escola al bell mig d'aquest bosc.

Per conèixer més del bosc us recomanem aquest enllaç:
https://youtu.be/EdmpPmDTc2A

Oinarrizko ezaugarriak eta helburuak

L'objectiu general és clar: preservar els valors i serveis ecosistèmics que el bosc de Volpelleres aporta a les nostres vides i a les de la resta d'espècies.

Per això, cal protegir-lo, evitant la seva fragmentació i assegurant la seva connectivitat. I per això, hem d'aturar tota amenaça de destrucció, com ara la construcció d'un edifici escolar.

Un cop exhaurides altres vies, ens queda un bocí d'esperança amb la judicial, ja iniciada amb un recurs contenciós al TSJC contra el Departament de Territori de la Generalitat per haver dut a terme la requalificació urbanística, en contra de l'Informe de la seva pròpia Oficina Territorial d'Acció i Avaluació Ambiental (OTAAA).

Ara però, necessitem ajuda econòmica per tirar endavant un altre recurs on demanem mesures cautelars. Amb la recollida de fons, també volem donar a conèixer la riquesa en biodiversitat i l’espai de salut que representa per a la ciutadania el bosc de Volpelleres.

Les vostres aportacions serviran per afrontar les despeses professionals que ens origina el recurs contenciós contra l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i així poder aturar l’execució del projecte. En aquesta imatge podeu veure l'àrea de construcció amb tot l'arbrat afectat.

image-png.png

Zerk bultzatzen zaitu eta zeini zuzenduta dago proiektua

Què passa al Bosc de Volpelleres?

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès té previst construir el nou edifici de l'escola d'infantil i primària 'La Mirada', en una zona d'arbrat enmig del bosc de Volpelleres. Entenem i recolzem la necessitat del nou edifici, però no considerem que el bosc sigui la millor de les alternatives d’emplaçament, donat l’enorme i irreparable impacte ambiental que suposaria.

L’edifici ocuparia uns 6000 m2 i s’envoltaria d’accessos i d’una franja perimetral de protecció contra incendis de més de 8.000 m2, on s’hauria de fer aclarida de totes les branques baixes i tala de l’arbrat i de tot el sotabosc. Tot això suposaria una pèrdua directa d’uns 15.000 m2 i una afectació indirecta a tota la resta de l’ecosistema (que té una superfície total de 130.000 m2, inclosa la riera), degut a l’erosió, l’ombra, la contaminació, el soroll i la llum excessives, la pèrdua d’hàbitats, l’alteració del cicle de l’aigua...

Què demanem

No ens oposem en absolut a la construcció del nou edifici de l'escola al barri. Entenem i recolzem la necessitat, però no considerem que enmig del bosc sigui la millor de les alternatives.

Per això, demanem protegir i salvaguardar el bosc i cercar un emplaçament del nou edifici fora del bosc, atès que hi ha alternatives viables i més tractant-se d'un barri nou.

Us recomenem aquest petit reportatge: https://youtu.be/iQvoFpYvSik

margalef-foto.jpeg

Aldez aurreko esperientzia eta taldea

 1. Des de 2017, inicialment a través del grup Volpelleres.viu, es demana i acorda amb l'anterior Govern municipal un emplaçament per al nou edifici de l'escola, fora de la zona forestal, en una parcel·la erma al cantó sud del bosc.

 2. El 2020, el Govern municipal actual, després d'impermeabilitzar tots els camins de terra (uns 5.000 m2) i eliminar directament o per erosió prop de 500 alzines, roures i altra vegetació, va decidir unilateralment requalificar una parcel·la forestal de més de 8.000 m2 ubicada enmig del bosc, afectant directament uns 7.000 m2 adicionals, amb tales, aclarides massives de vegetació i nous accessos.

 3. Des de llavors, SOS Bosc Volpellers amb el suport d'ADENC i junt amb d'altres entitats i grups ecologistes, estem demanant a l'Ajuntament que trobi un emplaçament alternatiu fora del bosc. Hem difós informes, articles d’opinió, enviat cartes suplicatòries, hem fet concentracions reivindicatives i demanat reunions de consens i conciliació, sense èxit.

 4. Ara, l'única alternativa que ens queda és iniciar la via judicial, per a la qual necessitem un mínim de recursos econòmics i que són els que des d'aquí us demanem.

Amb quins altres suports compta SOS Bosc Volpelleres?

Hem fet un manifest a Change que ja ha recollit més de 20.000 signatures. També ens donen suport més de vint associacions i grups de defensa de la natura com ADENC - EdC, INTERcids, la Plataforma animalista de Sant Cugat, l’Assemblea pel Clima de Sant Cugat, Rebel·lió o Extinció Sant Cugat, Fridays For Future Sant Cugat, WWF Barcelona i l’Associació el Mussol per a la protecció del paisatge, entre d'altres.

Per a més informació visiteu: https://sites.google.com/view/sosboscvolpelleres/

concentracio-pancartes.jpg

Giza konpromezua

Objetivos de Desarrollo Sostenible

 • Salud y bienestar

  Garantizar una vida sana y promover el bienestar para todos en todas las edades

 • Ciudades y comunidades sostenibles

  Lograr que las ciudades y los asentamientos humanos sean inclusivos, seguros, resilientes y sostenibles

 • Acción por el clima

  Adoptar medidas urgentes para combatir el cambio climático y sus efectos

 • Vida de ecosistemas terrestres

  Gestionar sosteniblemente los bosques, luchar contra la desertificación, detener e invertir la degradación de las tierras y detener la pérdida de biodiversidad