Posem en marxa Som Mobilitat a Barcelona

Imagen de cabecera
Ikusi bideoa
 • Eman € 20

  Kit per a un millor transport públic

  Podràs sumar a la campanya de presentació massiva d'instàcies per a una ciutat més sostenible una instància per reivindicar més transport públic al teu barri, més freqüències de pas, més tramvia, més rodalies, etc.

  > 02 Aldi bereko finantzakideak
 • Eman € 20

  Kit Reivindicatiu

  Podràs sumar a la campanya de presentació massiva d'instàcies per a una ciutat més sostenible una instància per reivindicar més carrils bici, més espai pels vianants, més espai verd, etc. al teu carrer/barri.

  > 02 Aldi bereko finantzakideak
 • Eman € 30

  Reconeixement + Samarreta

  Incloem el teu nom a l'apartat de col·laboradors de la web i una samarreta Km0 de cotó orgànic de Som Mobilitat (inclou despeses d'enviament).

  > 19 Aldi bereko finantzakideak
 • Eman € 40

  Kit Revolucionari

  Obtindràs una samarreta Km0 de cotó orgànic de Som Mobilitat (inclou despeses d'enviament), un paquet d'adhesius, 10 cartells i 50 flyers de Som Mobilitat per a distribuir al teu barri.

  > 05 Aldi bereko finantzakideak
 • Eman € 45

  Kit Mou-te en transport públic i vehicle elèctric

  Obtindràs reconeixement al web + una T10 d'1 zona + 5 hores de mobilitat elèctrica

  > 05 Aldi bereko finantzakideak
 • Eman € 45

  Kit Tastaolletes principiant

  Obtindràs reconeixement al web, una samarreta Km0 de cotó orgànic de Som Mobilitat i podràs gaudir de 4 hores de mobilitat elèctrica.

  > 06 Aldi bereko finantzakideak
 • Eman € 45

  Fes mobilitat elèctrica compartida i menja Km0

  Obtindràs dues hores de mobilitat elèctrica compartida i un menú Km0 i ecològic a Lasal del Varador de Mataró.

  > 00 Aldi bereko finantzakideak
 • Eman € 55

  Kit Tastaolletes

  Obtindràs reconeixement al web, una samarreta Km0 de cotó orgànic i podràs gaudir de 6 hores de mobilitat elèctrica

  > 02 Aldi bereko finantzakideak
 • Eman € 60

  Kit Tastaolletes motivat

  Obtindràs reconeixement al web una samarreta Km0 de cotó orgànic de Som Mobilitat (inclou despeses d'enviament) i podràs gaudir de 8 hores de mobilitat elèctrica

  > 04 Aldi bereko finantzakideak
 • Eman € 65

  Kit Mou-te en transport públic i vehicle elèctric

  Obtindràs reconeixement al web, una T10 d'1 zona + 10 hores de mobilitat elèctrica

  > 03 Aldi bereko finantzakideak
 • Eman € 70

  Kit Instituts de Secundària

  Vindrem a realitzar l'activitat "Parlem de mobilitat sostenible i ensenyem un cotxe elèctric" al teu institut de secundària.

  > 01 Aldi bereko finantzakideak
 • Eman € 80

  Kit Mou-te en transport públic i vehicle elèctric (15 hores)

  Obtindràs reconeixement al web, una T10 d'1 zona + 15 hores de mobilitat elèctrica

  > 05 Aldi bereko finantzakideak
 • Eman € 80

  Kit Vull moure la meva organització amb mobilitat elèctrica compartida i no sé per on començar

  Podràs realitzar un assessorament personalitzat sobre les possibilitats que té la teva organització per dur a terme una mobilitat +sostenible.

  > 00 Aldi bereko finantzakideak
 • Eman € 90

  Kit Associatiu

  Vindrem a fer una xerrada sobre el projecte de Som Mobilitat al teu barri o a la teva organització + una sessió pràctica per a provar vehicles elèctrics.

  > 04 Aldi bereko finantzakideak
 • Eman € 95

  Kit Recicla la teva bicicleta vella

  Obtindràs reconeixement al web, una samarreta Km0 de cotó orgànic de Som Mobilitat i un curs de reutilització d’una bici abandonada (amb Biciclot)

  > 00 Aldi bereko finantzakideak
 • Eman € 100

  Kit Ralli Som Mobilitat

  Podràs formar un equip (màxim 4 persones) i participar en el proper Ralli de Som Mobilitat on guanya el que menys energia consumeix.

  > 02 Aldi bereko finantzakideak
 • Eman € 100

  Kit Me'n vaig i ja tornaré dilluns

  Obtindràs reconeixement al web, una samarreta Km0 de cotó orgànic de Som Mobilitat i podràs gaudir de dos dies (en cap de setmana) de mobilitat elèctrica

  > 10 Aldi bereko finantzakideak
 • Eman € 140

  Kit Me'n vaig de pont i ja tornaré

  Obtindràs reconeixement al web, una samarreta Km0 de cotó orgànic i podràs gaudir tres dies (cap de setmana + dill o div) de mobilitat elèctrica

  > 02 Aldi bereko finantzakideak
 • Eman € 500

  Kit Vull moure la meva organització amb mobilitat elèctrica compartida

  Podràs gaudir de 125 hores de mobilitat amb cotxe elèctric per a desplaçaments en trajectes laborals de la teva organització.

  > 00 Aldi bereko finantzakideak
 • Eman € 500

  T'instal·lem un punt de càrrega al teu aparcament

  Posa el teu pàrking a disposició de Som Mobilitat: t'instal·lem el punt de càrrega i et paguem el lloguer amb hores de mobilitat elèctrica compartida.

  > 00 Aldi bereko finantzakideak
 • Eman € 550

  T'instal·lem un punt de càrrega al teu aparcament (per entitats/empreses)

  Posa el pàrking de la teva organització a disposició de Som Mobilitat: t'instal·lem el punt de càrrega, et paguem el lloguer amb hores de mobilitat elèctrica compartida i venim a fer una xerrada informativa.

  > 00 Aldi bereko finantzakideak

Proiektu honi buruz

Campanya per donar a conèixer Som Mobilitat, crear grups de barri i començar a compartir vehicles elèctrics als 10 districtes de Barcelona

Beharrak Materiala Gutxienekoa Hobeezina
Edició de materials de difusió / comunicació per a l'impuls de la campanya de creació de Grups de Barri i aparcaments a Barcelona
Disseny materials de la campanya // Producció materials (flyers, cartells, imatges web, imatges xarxes socials) // Edició de material fotogràfic de la campanya // Costos de promoció de les activitats a les xarxes // Disseny i desenvolupament d'una web Som Mobilitat Barcelona
€ 2.100
Beharrak Eginkizuna Gutxienekoa Hobeezina
Organització de 20 esdeveniments arreu de la ciutat per donar a conèixer la campanya d'impuls i de Som Mobilitat
Organitzar xerrades (lloguer, despeses organització, so, materials, assegurances ) // Disseny i producció de materials de difusió específics per a cada una de les activitats (cartell, flyer, imatges per les xarxes per cada activitat)
€ 1.500
Impuls de 10 dinàmiques participatives per a la posada en marxa de 10 Grups de Barri
Detecció de grups focus de persones sòcies i persones interessades en el territori i per barris // Dinamització dels grups de persones per a la constitució d'un Grup de Barri (desplaçaments, dinàmiques participatives, trobades, assegurances, materials) // Construcció d'una web per cada grup de barri (aquesta serà accessible des de la web general de Som Mobilitat Barcelona)
€ 2.100
No ens frenem! Treballem per impulsar noves dinàmiques participatives per a la constitució de 10 grups de barri més arreu de la ciutat de Barcelona
Dinamització dels grups de persones per a la constitució d'un grup de barri (desplaçaments, dinàmiques participatives, trobades, assegurances, materials) // En el cas que sigui necessari es farà un nou procés de detecció de grups focus de persones sòcies i persones interessades en el territori i per barris //Construcció d'una web per cada grup de barri (aquesta serà accessible des de la web general de Som Mobilitat Barcelona)
€ 1.700
Beharrak Azpiegitura Gutxienekoa Hobeezina
Posem en funcionament 5 aparcaments de barri
Detecció d'espais per a la instal·lació d'aparcaments de barri accessibles les 24h per a totes les persones sòcies de Som Mobilitat en el barri on s'hagi constituït un grup de barri (fora de la via pública) // Detecció d'espais amb punts de càrrega accessibles pels vehicles // Posada en funcionament dels aparcaments de barri (coordinació, desplaçaments, materials, assegurances, correus) // Materials de senyalització dels aparcaments (vinils de senyalització) // Despeses de campanya de compra col·lectiva de vehicles elèctrics a cada un dels grup de barri (materials de difusió, enviaments informació,...) // No inclou el cost del lloguer de l'espai / punt de càrrega
€ 3.050
Volem un aparcament de barri mínim a cada districte i ens en falten 5. Som-hi !
Detecció d'espais per a la instal·lació d'aparcaments de barri accessibles les 24h per a totes les persones sòcies de Som Mobilitat en el barri on s'hagi constituït un grup de barri // Detecció d'espais amb punts de càrrega accessibles pels vehicles // Posada en funcionament dels aparcaments de barri (coordinació, desplaçaments, materials, assegurances, correus) // Materials de senyalització dels aparcaments (vinils de senyalització) // Despeses de campanya de compra col·lectiva de vehicles elèctrics a cada un dels grup de barri (materials de difusió, enviaments informació,...) // No inclou el cost del lloguer de l'espai / punt de càrrega
€ 2.900
Guztira € 8.750 € 13.350
Nahitaezkoa
Gehigarria

Informazio orokorra

A l'Assemblea General de juny de 2017 es va acordar impulsar la creació de Grups de Barri i començar a compartir vehicles (bicicletes, motos, cotxes i furgonetes) elèctrics a la ciutat de Barcelona. Des de Som Mobilitat volem impulsar una campanya de difusió del projecte que arribi a tota la ciutat de Barcelona per apoderar i enxarxar a persones en Grups de Barri que vulguin participar en la posada en funcionament d'una alternativa social de mobilitat elèctrica compartida.

La campanya de difusió inclou diverses accions:

 • Programació de xerrades de presentació a tots els districtes de Barcelona
 • Proves de vehicles elèctrics
 • Detecció de Grups Focus i impuls de dinamiques participatives per cada grup de barri

Per tal que els Grups de Barri esdevinguin una realitat volem posar a la seva disposició les sis maneres d'activar serveis per compartir vehicle que hem posat en funcionament arreu de Catalunya, cadascuna de les quals dóna resposta a necessitats socials i territorials concretes, fàcilment replicables a Barcelona. Així mateix, estem oberts a la detecció de noves demandes i a l'adaptació de necessitats a nous serveis.

Desplegant Som Mobilitat a Barcelona sumem vehicles elèctrics a la plataforma per compartir entre totes les persones sòcies i, alhora, contribuïm a construïr la primera xarxa de mobilitat elèctrica, social, cooperativa i col·laborativa d'Europa!

Oinarrizko ezaugarriak eta helburuak

Els objectius de la campanya són:

 1. Crear Grups de Barri a Barcelona a través d'una estructura organitzativa horitzontal que inclogui a entitats i a persones sòcies residents a tots els districtes de la ciutat.
 2. Posar en funcionament 5 aparcaments de barri (fora de la via pública) a la ciutat de Barcelona on els veïns i veïnes puguin compartir vehicles elèctrics.

Com a objectius organitzatius ens hem fixat:

 1. Dinamitzar les persones sòcies de Som Mobilitat residents a Barcelona perquè participin de la campanya de difusió.
 2. Organitzar 20 esdeveniments de presentació de Som Mobilitat a Barcelona.
 3. Constituir 10 grup de barri per a l'impuls de la mobilitat sostenible des del territori
 4. Posar en funcionament 5 aparcaments de barri amb serveis de mobilitat elèctrica compartida
9-33.jpg

Zerk bultzatzen zaitu eta zeini zuzenduta dago proiektua

Som Mobilitat és un projecte amb vocació local per repensar i fer +sostenible la mobilitat del nostre dia a dia amb l'objectiu de generar un impacte positiu en el nostre entorn. Aquesta vocació local fa que ens organitzem a través de grups locals (a nivell de barri a les ciutats més grans o a nivell de poble en localitats més petites) i això ja és una realitat a llocs com Mataró, Olot o Amposta. Barcelona és una ciutat amb grans reptes ambientals i de mobilitat i creiem que som part de la solució.

Per això volem donar a conèixer al projecte i arribar:

 • A totes aquelles persones que es mouen a peu, en bicicleta o en transport públic i que, puntualment, necessiten un vehicle i volen que aquest sigui elèctric, impulsat amb energies renovables i compartit.
 • A totes aquelles persones que volen sumar-se a un projecte que fomenta la mobilitat sostenible a partir de la col·laboració entre veïns i veïnes.
 • A totes aquelles persones que volen donar suport a un projecte social, cooperatiu i col·laboratiu d'èxit que ofereix una alternativa als serveis de mobilitat que es basen en models verticals de la propietat i del capital i que tendeixen a incrementar la mobilitat i a homogenitzar les necessitats de cada barri.
 • A totes aquelles persones que volen reduir el nombre de vehicles privats a la ciutat fomentant la mobilitat a peu, en bici i en transport públic i reduir la contaminació.
1-381.jpg

Aldez aurreko esperientzia eta taldea

Som Mobilitat l’integrem un conjunt de persones que, en diferents graus d’implicació, volem donar una resposta col·lectiva als reptes socials, ambientals i urbans del model de mobilitat actual basat en els motors de combustió i en l’ús individual dels vehicles.

L’equip tècnic està format per sis persones que provenim d’àmbits professionals de l’emprenedoria social i ambiental, de la direcció de projectes i gestió de serveis, tècnics web i enginyers informàtics i professionals del disseny, la comunicació i el màrqueting. Ens acompanyen un equip de col·laboradors format per 11 persones alineades amb els objectius de la cooperativa que donen un cop de mà en l’àmbit de l’arquitectura de sistemes, continguts, disseny web, legal o fotografia.

A aquest equip s'hi van sumar, el 18 de juny de 2016, els membres del Consell Rector (format per 9 persones que aporten coneixements en l’àmbit de les energies renovables, la mobilitat i l’economia social i solidària).

Actulament som 710 persones sòcies a tot Catalunya, de les quals 140 tenen residència habitual a Barcelona.

som-mobilitat-024.jpg

Giza konpromezua

Objetivos de Desarrollo Sostenible

 • Energía asequible y no contaminante

  Garantizar el acceso a una energía asequible, segura, sostenible y moderna para todos

 • Trabajo decente y crecimiento económico

  Promover el crecimiento económico sostenido, inclusivo y sostenible, el empleo pleno y productivo y el trabajo decente para todos

 • Industria, innovación e infraestructuras

  Las inversiones en infraestructura son cruciales para lograr un desarrollo sostenible.

 • Ciudades y comunidades sostenibles

  Lograr que las ciudades y los asentamientos humanos sean inclusivos, seguros, resilientes y sostenibles

 • Producción y consumo responsables

  Garantizar modalidades de consumo y producción sostenibles