Salvem les nostres oques

Imagen de cabecera
Ikusi bideoa
 • Ubicación Cabrianes, Barcelona, Espanya
finantzatua 09 / 07 / 2022
Aldi berean finantzatuta!
Jasota
€ 3.001
Gutxienekoa
€ 2.000
Hobeezina
€ 14.000
35 Aldi bereko finantzakideak

Eman € 25

COL·LABORA

T’agrada aquesta samarreta? Fent una aportació de 25€, te n’enviarem a casa una de la teva talla.

> 02 Aldi bereko finantzakideak

Eman € 50

COL·LABORA ++

De recompensa t'enviaren 1 cistella amb 5-6kg dels nostres tomàquets. La pots passar a recollir a l'agost per l'hort o te l'enviarem allà on ens diguis (despeses d'enviament no incloses)

> 05 Aldi bereko finantzakideak

Eman € 100

APADRINA UNA OCA

Posa el teu nom a una oca (femella) i fes-te càrrec dels suplements alimentaris (gra) durant un any de la seva vida.
I de recompensa t'enviaren 3 cistelles amb 5-6kg dels nostres tomàquets i 1 samarreta "No em toquis els ous".
T'ho enviarem aquest estiu allà on ens diguis (despeses d'enviament no incloses). O bé ho pots passar a buscar pels nostres punts de recollida habituals o per l'hort.

> 22 Aldi bereko finantzakideak

Eman € 200

APADRINA UNA PARELLA

Les oques són monògames i s'agrupen per parelles (tota la vida!!). Posa el teu nom a una parella d'oques i fes-te càrrec dels suplements alimentaris (gra) durant un any de la seva vida.
I de recompensa t'enviaren 6 cistelles amb 5-6kg dels nostres tomàquets i 1 samarreta "No em toquis els ous".
T'ho enviarem aquest estiu allà on ens diguis (despeses d'enviament no incloses). O bé ho pots passar a buscar pels nostres punts de recollida habituals o per l'hort.
També et convidaren a una activitat organitzada a la nostra finca de produccíó ecològica. I a venir conéixer les oques i passejar amb elles.

> 02 Aldi bereko finantzakideak

Eman € 500

APADRINA UN CORRAL MÒBIL

Gràcies a tu podrem començar a construir els imprescindibles corrals mòbils. Les oques podran dormir tranquilament a la nit sense patir pels atacs de guineus i altres depredadors. Cada matí el mourem a un lloc diferent de la finca perque tots els dies tinguin menjar fresc.
Li posarem el teu nom a un corral. També podràs triar el nom de 5 oques.
Et convidem a una visita organitzada a la nostra finca de produccíó ecològica. I a venir conéixer les oques i passejar amb elles.
I de recompensa t'enviaren 6 caixes amb 6-7kg dels nostres tomàquets de varietats antigues i 1 samarreta "No em toquis els ous". També et convidaren a una activitat organitzada a la nostra finca de produccíó ecològica. Dinar inclòs. I a venir conéixer les oques i passejar amb elles.
Opcionalment, si tu vols i tens espai adequat, et podem regalar també una parella reproductora adulta.

> 00 Aldi bereko finantzakideak

Eman € 1.000

APADRINA UNA INCUBADORA

Ens costarà agrair-te tanta implicació, però ho intentarem!!! Aportacions així asseguren la continuïtat del projecte perquè ens permetrà comprar una bona incubadora i infraestructura vària per assegurar el naixement de noves oques.
Et recompensarem generosament amb moltes caixes de tomàquets (per tu, la teva família, els teus amics...), samarretes i amb una activitat a mida exclusiva organitzada només per tu i les persones que triis (màxim 10), d'un dia sencer amb tot inclòs.
Opcionalment, si tu vols i tens espai adequat, et podem regalar un parell de parelles reproductores adultes.

> 00 Aldi bereko finantzakideak

Proiektu honi buruz

Evitem l'extinció de l'oca empordanesa a través d'un programa de cria

Beharrak Azpiegitura Gutxienekoa Hobeezina
Primer corral mòbil
Base de remolc gran de tractor, on hi soldem una estructura de ferro (pilars laterals i biguetes a la teulada). A partir d'aquí comencem a aixecar la caseta de fusta amb rodes... i a pasturar per aquí i per allà.
€ 1.500
Tancat amb pastor elèctric
Per portegir-les dels atacs dels depredadors, sobretot guineus
€ 200
3 nous corrals mòbils
Igual que el primer. Les oques s'autorganitzen lliurement en parelles, famílies i grups. És preferible no barrejar en un mateix corral oques de grups diferents per evitar baralles
€ 4.500
Tancat amb malla de màxima protecció (cinegètica) de 2m d'alçada, enterrada 25cm
Protecció òptima contra atacs dels depredadors, sobretot guineus
€ 1.500
Construcció d'una bassa
A les oques els hi encanta l'aigua. De fet, són animals aquàtics
€ 500
Beharrak Eginkizuna Gutxienekoa Hobeezina
Projecte i permisos
Per tenir-ho tot en regla
€ 300
Adquisició de nous exemplars
Sobretot mascles. Per reduir problemes de consanguinitat.
€ 500
Beharrak Materiala Gutxienekoa Hobeezina
Incubadora
Molt millor que la incubació natural. Per augmentar la taxa de natalitat de noves oques
€ 2.500
Compra de 100 sacs de gra
Com a complement alimentari, per millorar dieta de les oques
€ 2.500
Guztira € 2.000 € 14.000
Nahitaezkoa
Gehigarria

Informazio orokorra

L'oca empordanesa és l'única raça d'oca catalana. Morfològicament és fàcil distinguir-les per una protuverància al cap (monyo) i pels ulls blaus. Plomatge sempre de color blanc. Tenen un marcat caràcter territorial, molt dòcils amb els coneguts, però grans defensores davant dels intrusos.
Estan en perill d'extinció. De ser presents a la majoria de masies (se les valorava molt sobretot com a defensores de la casa i pels seus ous XXXL), han passat a haver-n'hi actualment un màxim d'unes 100 parelles molt (massa) desperdigades. La disminució de la pagesia al nostre país n'ha estat el principal responsable.
Volem evitar l'extinció de l'oca empordanesa i ens sembla que la manera és establir-ne un grup nombrós i iniciar-ne un programa de cria, que ens permeti posar parelles reproductores a disposició de qui ens ho demani i tingui un espai adequat: hort, masia, casa amb pati o jardí.

Oinarrizko ezaugarriak eta helburuak

Actualment tenim 40 oques pasturant en llibertat per l'Hort dels Sabors. Possiblement el grup més nombrós d'oca empordanesa que existeix. Exemplars masclas i femelles provinents de diferents llinatges. Per tant tenim al davant un immillorable punt de partida i una gran oportunitat.
Però iniciar un programa de cria implica molta més inversió de l'assumible per nosaltres. Bàsicament:
-Corrals mòbils. L'òptim serien 2 o 3 perquè les oques viuen en grups reduits de mascles-femelles (són monògames) que elles mateixes creen. Poden conviure grups diferents en espais amplis, però a l'hora de passar la nit juntes en un espai tancat... sorgeixen conflictes i baralles entre "bandes". Per això millor petits corrals independents per a cada grup.

Per contruir un corral mòbil necessitem una base de remolc gran de tractor, on hi soldem una estructura de ferro (pilars laterals i biguetes a la teulada). A partir d'aquí comencem a aixecar la caseta de fusta amb rodes... i a pasturar per aquí i per allà.
-Tancat perimetral, per protegir-les dels atacs de les guineus.
-Una bassa ben gran perquè puguin nadar.
-Incubadores i naixedores.
-Adquisició de nous exemplars, sobretot mascles, per evitar problemes de consanguinitat.
-Paperasses, projectes, permissos...
-La feina de la Sílvia, la nostra veterinària especialista.
-Uns quants sacs de gra al mes per complementar la seva alimentació.

dsc02878.jpg pollets2.jpg

Zerk bultzatzen zaitu eta zeini zuzenduta dago proiektua

Les oques empordaneses són una passada!!! Pasturen lliurement per la nostra finca. Tenen una zona de mitja hectàrea exclussiva per elles on hi tenim plantat farratge per pastura (alfals, trepadella, etc). També ens netegen d'herba les parcel·les on hi ha les cols, bròquils, carxofes, espàrrecs... Són unes fantàstiques desbrossadores naturals. Ens estalvien molta feina. Els hi donem també tots els excedents de l'hort i elles ens ho recompensen amb uns fems de primera que fem servir per al nostre compost. Una simbiosi perfecta en un marc d'agricultura regenerativa amb residu zero. Són uns animals apassionants que no poden desapareixer.
No pot ser que en quedin tan poques!! Necessitem la vostra ajuda i implicació!!!

oquesdormint.jpg oqueshort.png ocapetita.png

Aldez aurreko esperientzia eta taldea

Som pagesos. Tots venim d'altres sectors (empreses tecnològiques, comunicació, team-management) i vam començar nova vida amb l'objectiu d'aportar un granet de sorra en reduir l'abisme que hi ha entre les persones productores i consumidores (preferim anomenar coproductores). Entre unes i altres hi ha múltiples intermediaris que els allunyen. Volem evidenciar la interdependència entre persones productores, coproductores i sistemes productius. Venem sempre directament a consumidor final, no volem intermediaris.
Treballem una finca de vora 3 hectàrees dedicada a l'horta ecològica. La nostra especialitat i allò que ens ha fet més coneguts són els tomàquets de varietats antigues. Hi fem sovint activitats orientades a redescobrir sabors, estimulant la sensibilitat de forma pràctica, amb una contextualització en el territori, la vida i el coneixement de productors i especialistes de diferents àmbits.

sense-nom-5.jpg

Giza konpromezua

Objetivos de Desarrollo Sostenible

 • Ciudades y comunidades sostenibles

  Lograr que las ciudades y los asentamientos humanos sean inclusivos, seguros, resilientes y sostenibles

 • Producción y consumo responsables

  Garantizar modalidades de consumo y producción sostenibles

 • Acción por el clima

  Adoptar medidas urgentes para combatir el cambio climático y sus efectos

 • Vida de ecosistemas terrestres

  Gestionar sosteniblemente los bosques, luchar contra la desertificación, detener e invertir la degradación de las tierras y detener la pérdida de biodiversidad